به گزارش مشرق به نقل از فارس، چندي پيش از سوي خانواده شهيد آويني اعلام شد که به دليل توزيع نابسامان کتابهاي اين شهيد توسط ناشران ديگر، امتياز نشر اين کتابها طبق قانون متعلق به همسر شهيد آويني (مريم اميني) است و مجوز انتشارات «واحه» نيز به اسم ايشان صادر شده است.
انتشارات واحه، هدفش از انتشار کتابها را سر و سامان دادن به نشر و توزيع استاندارد اين کتابها و رساندنشان به دست مخاطبان گسترده نوشتههاي شهيد آويني اعلام کرده بود.
پس از فراز و فرودهايي که براي انتشار اين کتابها طي شد، سرانجام کتابهاي «آيينه جادو»، «فتح خون» و «فردايي ديگر» 20 فرودين همزمان با سالگرد آن شهيد وارد بازار کتاب شد.
حسين معززينيا در آستانه سالگرد شهيد آويني گفت: ديگر آثار ايشان از قبيل «رستاخيز جان»، «آغازي بر يک پايان»، «توسعه و مباني تمدن غرب» و جلدهاي دوم و سوم «آينه جادو» نيز در حال آمادهسازي براي انتشار براي نمايشگاه کتاب است.
اما با وجود اين وعده کتابهاي ديگر شهيد آويني به نمايشگاه نرسيد و انتشارات سفينه به نمايندگي از انتشارات واحه تنها همان 3 جلد از کتابهاي رونمايي شده در سالگر شهيد آويني را به نمايشگاه رساند.
مخاطبان آثار شهيد آوييني از نرسيدن اين کتابها گله داشتند و از سوي ديگر کيفيت پايينتر کتابها به زعم عدهاي از کتابخوانان و قيمت بالاتر اين کتابها نسبت به تعداد صفحات آن باعث شد، موضوع نرسيدن کتابها به نمايشگاه را دوباره از حسين معززي نياد داماد آن شهيد جويا شويم.
مشکلات مالي نگذاشت کتابها به نمايشگاه برسند
معززينيا در پاسخ به اين سئوال که چرا کتابها به نمايشگاه نرسيد گفت: کتابهاي «آغازي بر يک پايان»، «رستاخيز جان» و جلد دوم «آينه جادو» هم تقريبا آماده شده است اما به دليل مشکلات مالي نتوانستيم کتابها به نمايشگاه برسانيم. کتابهاي قبلي هم با سرمايه شخصي چاپ شده بود و با قرض کردن از بعضي منابع فعلا کار را پيش ميبريم.
وي افزود: متاسفانه وقتي تصميم بر مستقل کارکردن گرفته شود از اين دست مشکلات هم پيش ميآيد و همسر ايشان پيگير هستند و به زودي چند جلد ديگر از کتابها منتشر ميشود.
پول چاپ و کاغذ برسد، کتابها چاپ ميشوند
معززينيا در پاسخ به اين سئوال که بالاخره اين کتابها کي وارد بازار نشر ميشوند اظهار داشت: کار آمادهسازي متون تمام شده و به محض اين که پول چاپ و کاغذ جور شود چاپ ميشوند. وي درباره کيفيت چاپ کتابها هم گفت: به نظر من کيفيت چاپ کتابها قابل قبول است.
معززينيا در پاسخ به اين سئوال که به هرحال چاپهاي قبلي براي مخاطب جذابتر بودند اظهار داشت: چاپهاي قبلي خيلي گران در ميآمدند. پشت آن چاپها سرمايه دولتي بود. قيمت آن کتابها واقعا همان نبود که پشت جلدشان ميخورد، ما اگر بخواهيم همان روش را ادامه دهيم کتابها گران تمام ميشود و خواننده نميخرد.
از جيبمان خرج ميکنيم ولي از نهادهاي دولتي کمک نميگيريم
اين فعال فرهنگي گفت: تمام سعي ما اين است که کتابها در اين دور جديد انتشار راحت به دست مخاطب برسد.
وي افزود: فقط مشکل اين است که عدهاي هستند که در اين مدت مرتب به ما وعده و وعيد مالي دادهاند و گفتهاند بياييد هزينه کتابها را ما ميدهيم، در عوض اسم انتشارات خودمان را پشت کتابها ميزنيم و ما قبول نکردهايم. ترجيحمان اين است که کتابها را ناشر دولتي درنياورد. حالا وابسته به هر جا باشد.
معززينيا گفت: ما بنا داريم اگر شده از جيبمان خرج کنيم، از اين نهادهايي که ميخواهند از انتشار اين کتابها نفع شخصي ببرند کمک نگيريم.